Stäng gränserna……

för utländskt registrerade bilar!

Annie Lööf kommer med förslaget att fler städer ska införa trängselskatt och skatt går som bekant inte att ta ut av utländska medborgare.

I andra europeiska länder tar man ut en avgift och då är det ok. Alla som sliter på vägarna är med och betalar.

Jag tycker ruskigt synd om svenska åkeriägare som måste trängselskatta, medan de tusentals utlandsregistrerade långtradare har fått en tjusig gräddfil i Sverige!

Det är inte att konkurrera på lika villkor.

Inför istället en trängselavgift så alla kan betala den oavsett  varifrån man kommer.

En variant är att alla utländskt registrerade bilar betalade en avgift vid gränsen och för att sedan kunna köra fritt i Sverige enligt Schweizisk modell!

Jag vet att det är skillnad på hur avgift och skatt ska behandlas, men det måste gå att tänka om.

Annie Lööf sprutar ur sig en massa käcka förslag som spricker innan dom har passerat tidningarnas tryckpressar, låt detta bli ett sådant!

AB   SvD    DN   GP

 DN

 


16 Responses to Stäng gränserna……

 1. Jag håller med! Åker vi utomlands så får vi minsann betala dom feta avgifterna när man bla ska ta sej genom Danmark. No mercy där inte för att man har svensk reg. skylt….
  Haha skrattade gott åt din kommentar om Ullared, japp nån måste ju ta på sej denna roll som frivillig självplågare ;)
  Önskar dej en underbar ny vecka min vän!
  Kram Charly

 2. Hoppas att det snart blir S styre så det blir lite ordning i dårhuset i Stockholm. Du vet Veiken vi ser RÖTT när vi ser BLÅTT. Hhehehehehehehe !!!!! Ha en fin dag !

 3. Annie Lööf vill nog hemskt gärna! Mycket och gärna igår.. haha!

  Bilarna, alternativt skulel det vara bilar som skattats och varit registrerade minst 5 år i Sverige, så det inte blir en snabb affär av att ta hem bilar och sälja dem.
  Vi kan inte ha dem kvar ute i naturen!

 4. Flera europeiska analytiker håller sig för huvudet vid åsynen av politikernas förslag.
  Det verkar som om man önskar beröva svenskarna möjligheten till all rörlighet ,näringsliv, förvärvsverksamet och normalt dagligt liv utan att folket reagerar.
  Vad bli nästa förslag – polistimme efter kl 18.00 eller utegångsförbud mellan 20.00-08.00 för alla utom politikerna?

 5. Ännu ett sätt att få av oss svenskar pengarna. När vi är utomlands får vi minnsann betala alla bilavgifter. Varför inte göra det samma och få konkurrens på lika villkor. Detta är orättvist…

 6. Det vore väl bara det som fattades för att sänka svenska åkerier. Här uppe i Stockholm lär några från öststaterna köra av med en tankbil med oskattad och säkert skitigare ryssdiesel för att dom skall kunna tanka billigare också när dom ”konkurerar”, hörde jag på nyheterna. Långtradare utan vinterdäck är också populärt.
  Maud Olofsson retade jag mig mer på, hon var ju maktfaktor i början. Den här människan tror jag får moderaterna att slita sitt hår. Dom har fått ett pain in the ass på halsen, som måste hanteras. Nu verkar hon vilja slå in på egna vägar också. Grodorna som hoppar ur munnen på henne är nog inte slut än, även om hon är obehaglig så skrattar jag åt henne.

 7. Hej, Veiken!
  Ja du, utflaggade fartyg har ju varit på modet men nu kanske det blir utflaggade åkeriägare…? Varför inte? Vägen mellan Oslo – Göteborg är sönderkörd av utländska långtradeare och det helt gratis också :-(

  Vägtullar är enbart av ondo och jag kommer att få en på min lilla gata, detta för att det blir en på Mölndalsvägen och då ska man inte smita in här inte. Instängd är bara förnamnet. Besökare göre sig icke besvär att betala för att köra 200 m hit.
  VC ligger på andra sidan tullen..50m…liksom mataffärerna. Det är så huvudlöst så jag blir knasig! Gränsen mellan Göteborg och Mölndal går för katten inte INNE i Göteborg…!
  Rena rama diktaturen! Varken mer eller mindre!
  Lilla Annie pratar ofta och mycket och syns i TV stup i kvarten likt ett ”kuttersmycke” vilket inte går hem hos någon. Hon behöver erfarenhet av livet/job
  Är med i en undersökning via nätet om vägtullarna som Universitetet har :-)
  Kram, Agneta