Värmen slut!

Jag sitter i mitt uterum och tittar ut mot en strålande vacker morgon. Kaffet inom räckhåll och bara njuter av att finnas till.  Just nu 25 grader inne och en skjutdörr öppen mot omvärlden.

Det är som vanligt. Vi får en värmebölja i maj och sedan slår kylan till igen. Nu går det sista av värmen för den här gången och det lär bli kalla skolavslutningar – som vanligt.

Jösses, så många skolavslutningar jag har frusit bara för att jag har varit för tunt klädd!

Hoppas kylan bara kommer som en vindpust och sedan släpper fram värmen igen.

Vackert och varmt!

 

 


20 Responses to Värmen slut!

 1. Hej! Här är det på gång att bli lite mulet och lufttrycket har sjunkit. Det skulle visst bli regn i morgon Tisdag sa dom. Ha en fin dag !

 2. God morgon. Vi har iaf fått en fin pingsthelg. Men hoppas kylan försvinner fort. Blev ju glatt överraskad igår när dotter m fam kom från Sthlm. Vi satt på solig altan hela tiden. Thea badade igen. Idag har hon börjat gå på toa oxå. Fick ju kissa ute igår o gå utan blöja, tyckte det var skönt. Kram

 3. Godmorgon min vän!
  Jag hoppas på fin skolavslutning, vi vallfärdar till slottet i vår stad tom årskurs 6. Har själv stått där i unga år, så man blir så nostalgisk. Vid regn (spöregn…) blir det klassrummet. Ett år spöregnade det och det var på gång att fira på skolan men så bestämdes det ändock att gå dit iallafall. Där såg man inga barn, endast ett gäng paraplyer…Och vad dom frös stackarna! Ja vi oxå, men det bryr man sej inte om. Barnen i första hand! Så blir det regn blir det skolan i år har dom lovat… Nu hoppas jag på en kanonhelg då vi ska till Liseberg för en rivstart av sommarlovet… Önskar dej en härlig ny vecka! Kram LC

 4. Det var ett fint foto.
  Ja det är min leksakssymaskin som är sparad. Den är gammal. har även sparat några dockkläder och min bebisfilt.
  Här tar vinden i idag och solen är gömd bakom alla moln. Ont i huvudknoppen skulle behövas en åskskur.
  Kram och ha en bra dag

 5. Tänk att det alltid ska vara så kallt på skolavslutningarna???
  Men detta år har vi beställt på strålande sol 🙂
  och jag tror att det kommer ännu mera värme framöver :))
  Kramen på dig♥

 6. Samma här. Solen försöker titta fram. Och det är inga varma fläktar utomhus.
  Ändå trotsade jag vädret och satt ute 45 minuter och läste

 7. Varmast i landet – hade vi. Men nu kröp bilen hem för att ordna några kilo smutstvätt. Och kallare, ja även här. Stog på huvudet i ett gammalt badkar igå. Skurade mattor på gammalt sätt, hängde under markis för tork, men nu vet jag inte…Kyla igen…

  Kram

 8. Hej, Veiken!

  Vilken vacker utsikt du har…vatten…suck säger jag som älskar havet och doften av saltvatten och tång… 🙂
  Men att hitta en hyresrätt med havsutsikt…kostar multi och är inte till för ”vanligt folk” tyvärr och särskilt inte för ensamma ålderspensionärer.
  Så det lär väl bli ”ovanligt folk” då som kan få njuta…som vanligt!

  Hör på lokalradion nu hur det redan tjafsas om vilken stad som ska anordna ESC nästa år och vem som ska betala kalaset…skattebetalarna säger politikerna i kommunen. Skatteintäkterna vi får (?) kommer att gå till en vård, skola, äldreomsorg påstås det. Så det är ett argument för att spendera ett otal antal miljoner på spektaklet och varför inte spendera dessa pengar NU i stället för att dra åt svångremmen och höja skatten? Pengar finns ju uppenbarligen!

  Nu vännen börjar de svarta molnen torna upp sig och den utlovade åskan/regnet ser ut att vara på ingång.
  Ha det så gott!
  Kram, Agneta

 9. Sommarvärmen fick ett abrupt slut här idag
  men får hoppas att solen och värmen kommer tillbaka snart och att vi får en fin sommar
  och att den gör det till skolavslutningarna
  Vackert foto
  kram

 10. Nej inte får värmen hålla sig borta allt för länge,men risken finns tyvärr. Inte vill vi ha en sån kort sommar, men det brukar ju vara dåligt väder fram till Midsommar. Nu tar vi inte ut nånting i förskott, det blir snart fint igen.
  Gud vilken underbar bild du har där, den riktigt andas svensk sommar.
  Kram vännen**

 11. Hoppas verkligen värmen kommer tillbaka. Här är det svettiga skolavslutningar men jag kommer ihåg den terminen förra året Alex gick i svensk skola och på avslutningsdan ösregnade det. Regn from hell 😉 Som tur var hade dom avslutningen inne i gymnastiksalen. Här har dom också inne men pga värmen.

 12. Brr, ja och det hann ju inte ens bli så många dagar i maj heller… När jag väntade vår dotter för snart 11 år sen hade vi sommar i maj och så fortsatte det tom september… 2001. Inte konstigt man samlade på sej vatten i kroppen…
  Idag blev det långbyxor, strumpor och värme i bilen….
  Kram LC