Res med mig genom livet

Pad Thai Lektion 2.

Pad Thai, Lesson2.

Nu börjar vi med matlagningen.Först lite olja.

Let’s start the cooking. First some oil.

Lägg i några teskedar vitlök och lök. Låt inte oljan bli för het, när det luktar gott…….

Add  a few teaspoons of garlic and onion. Don’t let the oil be to hot. When it smells good…….

Slå på Tamarindojuce, ca 3 tsk farinsocker, salt, 3 msk tomatketchup, 3 msk chilisås.
Koka tillsammans ca 5 min på svag värme.
1 msk sockerpalmsmör rörs ner.
Tillsätt mera kryddor efter smak.
Ställ undan såsen.
Add tamarindojuice, 3 tsp brown sugar, salt, 3 tablespoons tomatoketchup, 3 tablespoons chilisauce, let cook about 5 minutes, not to warm, 1 tablespoon sugarpalmbutter. Add more spices if you like. You have to taste.
put the sauce into a deep plate.

Lite olja och i med räkorna (råa)

A little oil and then the shrimps.

Tillsätt ett ägg per person rör om till äggen stelnar och sedan lägg i färska glasnudlar.

One egg per person and then fresh noodles.

Nu är det snart färdigt. Ten är en duktig kock, men Tanja ser ändå till att allt är OK.

Soon finished. Ten is a clever chef, but Tanja is watching so everything is OK.

Nu är det dags att tillsätta såsen, lite salladslök, strimlad vitkål och krossade jordnötter. Nötterna kan serveras bredvid om man vill.

Now it’s time to add the sauce, scallions, sliced cabbage and crushed peanuts. The nuts can be served in a little plate if you wish.

Färdigt. Ät och njut.

Finished. Eat and enjoy.

Receptet kommer!