Res med mig genom livet

Oxfilé eller fläskfilé?

Det är gott med båda sorternas filé, men det är en enorm skillnad på pris och därför är det mest fläskfilé som står på bordet hos oss när vi äter sådan mat..

Nu har man upptäckt att fläskfilé har färgats och sålts som oxfilé. Allt  för att tjäna pengar.

Färgat eller inte, jag tycker stt det är en ganska stor skillnad på utseende ändå.

Det finns inga gränser för vad man gör för att få extra klirr i kassan! Cyniskt så det förslår!

”Oxfilén” kommer från Ungern och ingen I Sverige vill kännas vid annat än att man har blivit lurad!

Det ligger dessutom en fara i det här. Farlig färg? Dessutom äter jag alltid oxfilé medium stekt när jag sätter tänderna i det läckra köttet.

Fara nummer två är att det falska köttet steks för lite och det vet vi allihop att det kan vara riktigt farligt när det gäller fläskkött!

Som kronan på verket har man i sin iver att tjäna storkovan förstört en massa fin mat med sin idioti. Hur många ton som går till spillo är det ingen som vet. Ett företag har köpt 30 – 40 ton bara i år!

Troligen har inget av det färgade köttet sålts i Sverige, men man vet aldrig!

EU är i alla fall varnat!

Jag ska ut och köpa mat idag. Har jag en aning om vad jag stoppar ner i kassen?

AB  DN   GP  SvD