Res med mig genom livet

Mat ombord

Mat måste man ha när man är på kryssning! Det svåraste är att inte låta ögat luras och ta alldeles för mycket på tallriken.

Det är viktigt mad handhygienen. Strax innan man går in i matsalen där vi åt frukost och lunch fanns flera ställen att tvätta sina händer alternativt ta handsprit. Kanske båda!

Den som försökte smita blev påminda av dessa herrar som vi mötte varje frukost och lunch. Lyssna – det är kul!

Med nytvättade händer var det bara att kliva på. Välja? Det är svårt.

Kanske bäst att ta en plats först. Finns det ett fönsterbord ledigt?

Det gällde att spana in vad man ville ha innan man gick till beslut!

Om man blev sugen på fika kunde man slinka in och få olika sandwiches eller något sött till kaffet! Ingick i priset för kryssningen.

Om man blev hungrig mellan måltiderna eller sent på kvällen kunde man slinka in för en pizza eller något annat! Ingick också i priset!

Det fanns flera andra betalrestauranger ombord, men vi besökte aldrig dom.

Middag, trerätters, åt vi i stora matsalen serverade av en servitör och hans assistent. . Vi hade blivit tilldelade bord 415 som vi delade med ett par från Australien och ett par från Sydafrika! Trevligt!

Matsalen är stor och har två sittningar. Vi åt tidig middag 18.00, vilket passade oss perfekt!

Inte för oss. På en egen liten balkong var det dukat så här inför kvällen. Kapten med gäster!

Sista kvällen och flera kockar vinkade och tackade för en fin kryssning! Alla kunde inte komma ifrån!