Det senaste på bedragarfronten är att skapa ett konto i en annan persons namn och bluffa till sig pengar.

” Bluffaren skapar en ny profil av en befintlig medlem, och skickar ett meddelande till alla personens vänner där den säger att den tappat bort deras mobilnummer. När vännerna skickar sitt nummer till bedragaren som sms får de en fyrsiffrig kod tillbaka. Då ber bedragaren om ursäkt och ber personen att skicka tillbaka koden. När det görs innebär det att en betalning på 120 kronor godkänns, som kommer på mobilräkningen.” Källa SvD

Läs också PC för Allas artikel HÄR

Jag som är en teknisk idiot, använde kvällen i går till att lura ut hur jag skulle kunna skydda mina vänner från att bli bluffade om någon skulle få för sig att öppna ett nytt konto i mitt namn!

Oh, jösses jag kom på hur man kan “gömma! sina vänner för alla andra utom mig själv.

Om ni vill veta hur man gör, så sluta inte läsa här!

Screenshot 2014-04-07 08.13.23

Klicka på vänner i listen under din bild. Då ser du alla dina vänner och till höger, där jag har ritat pilen finns en liten penna – klicka på den! Nästa steg är att klicka på Redigera sekretess!

Screenshot 2014-04-07 08.14.29

Då ramlar en liten fyrkant ner och jag valde att bara jag ska se vilka mina vänner är.

Då kan herr/fru/fröken bedragare stå där med lång näsa! Jag har skyddat mina vänner från ett av alla bedrägerier.

Varsågoda det var så lite så! 🙂