Res med mig genom livet

Restips

Jag tänkte dela med mig av lite tips inför resan!

 • Om du ska flyga långt: Tips: Ta gärna en halv Bamyl eller Magnecyl (acetylsalicylsyra som är blodförtunnande) tre dagar i rad  före resan för att undvika blodpropp.

 • När jag kommer hem från en resa, packar jag inte upp med en gång.  Tips:Vintertid ställer jag väskan kallt (uterum,balkong eller liknande)  så att ovälkomna kryp dör! ca 2 dygn.

 • Om oturen är framme och resväskan kommer bort och alla lappar med namn och adress har försvunnit är det svårt att få tillbaka sitt bagage! Tips: Lägg ett A4 ark med ditt namn och adress överst i väskan och man kan mycket lättare hitta dig och ge den tillbaka.

 • Du kan bli rånad eller tappa bort dina biljetter, pass och andra papper du kan behöva! Tips: Skanna in det du absolut inte vill bli av med + ev. spärrnummer. Mejla det sedan till dig själv och du kan nå alla uppgifter var du än är i världen!

 • Om du ska resa utomlands till ett land  där bärare tar hand om ditt bagage på flygplatsen och/eller hotellet och du inte har hunnit skaffa dig små valörer i landets valuta.Tips: Växla till dig endollarsedlar i USA valuta  redan i Sverge och du har dricks för den första dagen innan du har fått småpengar.

 • Vill du ha bästa möjliga service  på hotellrummet och brukar lägga dricks till städerskan? Tips: Lägg en liten slant varje dag på kudden och du är säker på att rätt städerska får sin dricks och inte en vikarie som jobbar sista dagen av din semester och får rubbet!

Tips från läsare:

 • En skuggplånbok är inte helt fel – fungerar lika bra i Sverige. En plånbok med litet pengar och litet falska eller makulerade plastkort – så länge det ser äkta ut. Jag har funderat på om man skulle haft ett fungerade kort också, med tex max 100 spänn på…ifall man skulle bli tvungen att ta ut pengar under pistolhot.  Busylizzy ( Reseguiden)
 • Jag har alltid bara en mindre summa pengar på det konto som kortet är knutet till. Sedan har jag mer pengar på ett annat konto och kan föra över mer succesivt, men hjälp av dator och dosa eller telefon. Då riskerar man inte att bli av med alltför mycket om man blir rånad/bestulen. http://www.freedomtravel.se

Du har säkert egna bra tips så att resan underlättas! Skriv dom gärna i kommentarsrutan och dela med dig!

4 kommentarer

Skriv kommentar →

 1. Leif säger:

  När jag rest har jag haft reservvisa kort, bankdosan och sedlar med högst valör fäst runt låret i ett litet fodral. Fästes med kardborreband. Köpt på naturkompaniet tror jag. Mitt visakort och de pengar jag behöver snabbt i en midjeväska som jag modifierat så jag kan fästa den i kläderna som extra säkerhet. I en påse runthalsen har jag pass bl a.
  När jag reser till länder där risken för magsjuka är större, tar jag på morgonen innan frukost och till natten ett par cl vodka. Sprutor tar jag ofta i de länder jag kommer till ( Indien, 2004 tog jag allt, inkl. rabies för 400 kr) följer BBC:s råd hellre än svenska ud.
  Ha en fin resa.

 2. Acki säger:

  Kanontips……. jättebra…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *