Res med mig genom livet

Med andan i halsen

Jag kom hem för en stund sedan, arg som ett bi. Jag höll på att köra på en bil där föraren hade ett MYCKET viktigt samtal i mobilen och det störde honom inte ett ögonblick att han satt bakom ratten och körde bil.

Hur kan det vara tillåtet i det här landet, som har ett högt säkerhetstänkande i trafiken, att prata i mobiltelefon. Varje dag ser jag flera som inte har den simultanförmågan att göra två saker bra i trafiken samtidigt.

Varför förbjuds det inte att messa eller tala i mobilen när man kör bil. Det måste vara farligare än att köra rattfull i vissa fall.

En bussförare i Göteborg fick ett anfall, när passagerare påpekade att det inte var lämpligt att ringa samtal efter samtal under sin arbetstid. Ta körkortet ifrån honom. Han är inte lämplig  att ansvara för andra människor i trafiken.

Bättre sätt att använda mobilen vid körning är att koppla den till en GPS, som ser HUR du kör. Röd gubbe – du förbrukar mycket bensin, grön gubbe- du kör bensinsnålt!

Då kan man kolla hur duktig och miljövänlig man har varit när man kommer fram dit man ska.

Tummen upp!