Res med mig genom livet

Ve och fasa

Kinesisk olja hotar Stora Barriärrevet, vilken katastrof. Alla som har sett filmer och tv-program från undervattensvärlden med koraller och fiskar som är så fantastiska. Det tar flera år för koraller att växa några mm. Tänk om detta förstörs av läckande olja, eller ännu värre, av att båten som står på grund, totalhavererar och släpper ifrån sig hela sin hemska last.

Jag har haft förmånen att snorkla på många ställen under mina resor och kan ligga hur länge som helst och titta på allt vad som finns därunder.

”Stora barriärrevet ses som ett av världens underverk. Korallrevssystemet täcker 345 000 kvadratkilometer, motsvarande tre fjärdedelar av Sverige, och är därmed den största levande strukturen människan känner till.”

Det här är fiskar som lever i Röda Havet

Dom här bilderna är tagna från land, en brygga i Sharm el Shejkh! Tänk hur det ser ut därnere under ytan.

Stora delar av Stora Barriärrevet, utanför Autralien, kan förstöras av en kinesisk tanker som har gått på grund och släpper iväg oljan som kan döda det mesta av fiskar och koraller.