Res med mig genom livet

Siam

Sagolandet Siam,  har bytt namn några gånger och heter nu Thailand, har problem, stora problem. Just nu pågår en kamp i bl.a Bangkok mellan dom regeringsfientliga rödskjortorna, som vill har bort nuvarande regering och dom gula som stöder densamma.

”Thailands utrikesminister Kasit Piromya ser ingen anledning för omvärlden att oroa sig över de regeringsfientliga demonstrationerna i Bangkok.  Jag hoppas innerligt att han har rätt!

Det finns en tredje komponent som oroar mig i det här:

Kung Bhumibol (Rama IX) som är född 1927 och har suttit på tronen sedan 1946. Hans tid är nog snart ute, dvs, han dör .

Han och drottning Sirikit är mycket älskade och respekterade av sitt folk och när dom är borta vet man inte vad som kan hända.

Vem kan ta över? Jag har hört att den ogifta dottern Maha Chakri Sirindhorn,som  är populär bland folket är en tänkbar kandidat.

Jag gillar inte att gå händelser i förväg, men maktkamper har uppstått förr. Jag hoppas verkligen att det Thailändska folket ska få leva i lugn och ro och att den nya generationen kan få bygga ett land som så småningom blir  en demokrati värd namnet!

Jag har gjort ett bildspel från ett lugnt Bangkok, måtte det så förbli!

Klicka på bilden så kommer du in till bildspelet!

OBS! Glöm inte helskärm!