Res med mig genom livet

Hurra för den svenska kronan!

Idag tackar jag alla kloka som röstade emot införandet av euron i Sverige. Det kan ge oss en möjlighet att klara oss bättre ur krisen som i första hand är Greklands – nu. Jag anser att det är ett stolleprov med gemensam valuta för så många länder med olika förutsättningar. Varför ska allt ske så snabbt?

Någon invänder säkert att USA, med alla sina stater fixar det. Varför då inte Europa?

Europa är en gammal världsdel med mångtusenåriga seder, bruk, traditioner, språk och kultur, medan USA har några hundra år på nacken och  i stort sett gemensam historia i dom olika staterna.

Jag förstår grekernas frustration över alla försämringar som blir följden av att dom styrande har lekt Ebberöds Bank (googla på det)och trott att det skulle hålla. Hur tänkte dom?

Generalstrejk är definitivt inte det rätta vapnet i det här läget. Det försämrar ju istället., tyvärr. Det innebär ju också att turister åker någon annanstans och det finns väl inte så många fler länder som lever så högt på turismen som just Grekland.

Sammantaget går Grekland och kanske andra länder en mycket tuff tid till mötes. Det är bara att be en bön att inte den här sjukan sprider sig från land, till land, till land……………..

Är det möjligt i det här läget att återgå till ursprungsvalutorna? Kanske det allra bästa på sikt!?

Grattis, Norge som står utanför hela EU. Eu kanske snart är ett minne blott!

GP   GP  GP   GP

DN   DN

SvD   SvD  SvD

Expressen