Res med mig genom livet

Plus och minus

Vi, svenskarna, röker minst i Europa! Någon har räknat och kommit fram till att ”bara” 16% av oss i Sverige röker, medan det i södra Europa bolmas friskt. Mest är det grekerna som tänder på.  40% av befolkningen behöver sitt nikotin där och nästan lika många i Ungern, Turkiet  och Bulgarien.

Något som vi är världsbäst, nåja Europabäst, på. Fast vi kan ju bli ännu bättre!

I varje kommun, bostadområde och på landbygden finns dom.

 Langarna!

Jag tänker närmast på dom som säljer alkohol till ungdomar. Skrupellösa personer vars enda drivkraft är pengar, sedan vad som händer när den unge dricker upp flaskans innehåll, skiter dom i.

Några åker fast, men det hindrar inte att försäljningen fortsätter när vederbörande kommer tillbaka igen. I går berättade någon för mig att en granne hade langat massor av smuggelsprit, åkt fast, men ”varorna” var inte förverkade, utan personen fick tillbaka alltihop.

Vad skulle h*n göra med detta tror ni? Dricka själv?