Res med mig genom livet

Den blomstertid – I Sydafrika

Bland det häftigaste jag har varit med om var när vi var i Sydafrika för ett antal år sedan! Vi befann oss i Port Elisabeth och jag hade fått för mig att jag MÅSTE gå till en kyrka och lyssna på gospel och Afrikanska rytmer.

Vi fick reda på att en kör från kåkstaden vi hade besökt några dagar innan skulle komma och sjunga i en kyrka för vita.

Inget snack, jag skulle dit!

Och så blev det!

Här sitter vi och lyssnar! Det svängde ordentligt! Jag lovar!

När dom hade sjungit färdigt, tyckte körledaren att vi (det var flera svenskar där) skulle sjunga något från vårt eget land för dom.

En mycket klok kvinna bestämde oss för att vi skulle sjunga Den blomstertid nu kommer. Hon förklarade att det nästan var vår andra nationalsång och att man sjöng den i alla svenska skolor vid avslutningen inför sommaren.

Vi sjöng för full hals och kören där framme gungade med.

Det var så stort att få sjunga Den blomstertid därnere för ungdomar från en kåkstad. Det var ståpäls och en och annan svensk tår!

Mäktigt!