Res med mig genom livet

Anmäla?

Det kommer fler och fler produkter i EU som är skadliga på ett eller annat sätt för oss konsumenter.  I takt med att EU utvidgas och utbudet blir större,ökar det farliga sortimentet. Från 2005 har varningarna ökat från 701 till 1699 förra året. Jag kan tänka mig att det ökar i samma takt hela tiden.

Barnvagnar med handtag som lossnar och leksaker som innehåller farliga kemikalier. Vi köper till barnen och oss själva men har ingen aning om vad det innehåller.  Det är  bara några exempel på produkter som det europeiska varningssystemet Rapex kan utfärda varningar om.

Vi har ett egenansvar vid köp.

 Vi ska vara uppmärksamma och anmäla, men vart ska vi vända oss, så att vi säkert vet att en anmälan kommit fram dit den ska?

Allt som är skadligt för männsiskor inom eller utanför EU bör, jag menar skall förbjudas!