Res med mig genom livet

Man blir rånad i den här stan….

….varje gång man har hittat en parkeringsplats och ska betala. För det första tar inte alla automater alla sorters kort och då gäller det att väska och/eller fickor är fullastade med växel. 20-25 kronor i timman är ingen ovanlighet att det kostar. Låt oss säga att jag behöver 4 timmar och en hundralapp flyger iväg!

Jag har tur som kan ta buss och spårvagn in till stan, men dom som bor en bit utanför blir mer beroende av kollektivtrafiken. Det är viktigt både i städer och på landsbygden att kollektivtrfiken är mycket väl utbyggd och borde prioriteras överallt.

Naturligvis måste vi dessutom ha bra vägar som underhålls kontinuerligt särskilt i norra Sverige, där det ofta är långa avstånd till allt!

Jag undrar om det par som gick ut i skogen för att plocka kantareller vid Älmhult i Småland och hittade en stor tjuvgömma, åkte kollektivt eller med egen bil. Fast i skogen går  nog inga bussar förstås 🙂

Dom hittade en massa stulna båtmotorer till ett värde av ca  100000 kr och glada ägare kunde få tillbaka sina ägodelar!

Tji fick tjuven – den här gången!