Res med mig genom livet

Hjärtinfarkt och Omega-3

 Svenska folket har i åratal fått reda på att man ska få i sig omega-3, helst via fet fisk. Många äter dessutom massor av omega-3 kapslar och hoppas på så sätt att hålla en fruktad hjärtinfarkt på avstånd.

En undersökning visar att det inte blir någon skillnad med eller utan. Nu har studien gjorts på folk som redan haft en infarkt, men det indikerar att vi jagar omega-3  förgäves.

När kommer nästa studie som visar tvärt om?

Jag får nästan en hjärtattack när jag läser om alla knivskärningar som sker i parti och minut. Det verkar som vardagsmat när man läser om det i tidningarna. Jag begriper inte att det här kan pågå dag efter dag, vecka efter vecka och att inget görs. Sätt in knivfolket på livstid.  Den som inte vet vad en kniv ska användas till, ska inte gå lös bland andra människor!!