Res med mig genom livet

Det skulle bli såååå bra…

Guld och gröna skogar utlovades inför valet 2006 av den regering som fortfarande sitter vid makten i konungariket Sverige. Utanförskapet skulle bli ett minne blott, men det blev annorlunda.

Visst, många har fått mer i plånboken, men allt fler hamnar utanför och det var länge sedan jag hörde något om det berömda utanförskapet.

Istället får man inte bli sjuk och slängs ut från försäkringskassan trots att man inte har tillfrisknat. Numera räknar man inte sjukdomsgrad,utan antal dagar. Konstig inställning.

Våra unga förtidspensioneras i allt högre grad och det skulle absolut inte bli så, enligt Herr Statsminister Fredrik Reinfeldt. Det finns så mycket dessa ungdomar kan göra efter egen förmåga. Samhall är ett exempel. Vara behjälpliga med att fräscha  upp våra städer osv. osv. Dom som absolut inte har någon möjlighet att göra något av detta, ska få hjälp  till ett bra liv, med stöd och ev rehabilitering.

-Vi kan inte fortsätta att parkera unga människor i en förtidspensionering som de aldrig kommer ur. Det är inte rimligt, det är en politisk katastrof, säger Ulf Kristersson till Svenska Dagbladet.

Han betonar att det inte handlar om att ”pressa ut någon på arbetsmarknaden”.

Kristersson ser åtminstone allvarligt på situationen och ska jobba för att unga människor inte slängs ut i förtidspensionering.

Gå med Gud och stilla vandra, sköt dig själv och skit i andra, låter som en bra slogan för Alliansen!