Res med mig genom livet

Färdiggroddat?

Jag har alltid hört att man ska vara försiktig när det gäller groddar av olika slag, för att det lätt kommer bakterier i dom. Jag har för mig att orsaken var att det lätt blir salmonella i dom.

Jag har ätit groddar, men alltid i grytor, så att dom groddarna har kokat med i några minuter. Utomlands har jag aldrig lagt en grodd på min tallrik i tron om att Sverige inte skulle drabbas, hmmmm…. Jag tror att min mormor som har varit död i många år, varnade mig för att äta råa groddar.

Nu har det verkligen satts på sin spets när man tror att EHEC smittan kan finnas i groddarna  här i Sverige och nu har massor av groddar återkallats av dom stora livsmedelskedjorna och nu är det försäljningsstopp.

Man måste börja med att hålla ännu renare i stall och ladugårdar, för naturgödsel används i hög grad på gårdarna runt om i världen.

Jag önskar alla en härlig  grodfri   groddfri sommar! 🙂