Res med mig genom livet

Ny pc…….

Jag har inköpt en ny pc och det var en himla tur, för den gamla, som batteriet var helt slut i, lade av fullständigt i går kväll.

Jag tror att det spökar här…… nåja den nya är i gång och lite fler nerladdningar ska i den, men nu kan jag i alla fall läsa nyheterna på nätet.

Det första jag ser är att botten har gått ur på pc marknaden. Det säljs färre datorer och det pressar priset.

Vad kommer den ”nya” att säljas för om några månader?

Jag läste också att barnen blir sjukare och får fler smittor på förskolan. Det är en sjävklarhet för mig. Fler barn på samma yta och tätare kontakt. Det är en föjd av förtätningen av grupperna i våra förskolor. Det byts baciller i parti och minut. Ge och ta igen. Det är ett ganska högt pris som Sverige får betala i vab bland annat!

Följden av att vara många barn och allt för få vuxna i barns närhet är också en grogrund för mobbning. Det är inte lika ”lätt” längre att upptäcka vad som pågår……. Barnen är alldeles för mycket och för länge utan en pedagog i omedelbar närhet. Om barnen ser att detta kan pågå utan upptäckt, följer beteendet med till skolan och blir då av mycket allvarligare kaliber.

Politikerna måste lyssna och sätta maxantal barn i  grupper och klasser i förskolor och skolor!

Barnen är vår framtid Glöm aldrig det!

.