Res med mig genom livet

Gästbloggare: Linda

Linda, som är en fena på Thailand, vill gärna visa att det inte bara är sol, bad, vita stränder och heta nätter i sagolandet, som förr hette Siam.Även om du inte tänker åka dit, så läs och njut av vad som finns därborta.

Thailand är hett i år och många svenskar tänker sig några härliga veckor i värmen!

OBS! Bilderna är Lindas och inte mina!

Naturupplevelser i Thailand

Vi svenskar älskar Thailand, men allt fler tröttnar på massturism, ständig underhållning och nattliv. Det ligger i tiden att söka sig till mer rofyllda platser, där man kan koppla av från vardagen hemma, lära känna det riktiga Thailand och få en mer naturnära semesterupplevelse. Skyscanner tipsar om thailändska nationalparker där du i lugn och ro kan campa, vandra, titta på fåglar och fotografera – omgiven av exotisk natur och landets vilda djurliv.

Thailand har över 100 nationalparker och i dessa finns över 20 marina parker. Alla parker är lätta att ta sig till och inträdesavgiften brukar inte kosta särskilt mycket. På vissa ställen kan du hyra bungalows och övernatta, men för en riktig upplevelse tar du med eget tält. Säkrast är att hyra en guide; inte bara för att du inte ska gå vilse, utan även med tanke på det vilda djurlivet. Det finns inga älgar i de thailändska skogarna, men har du tur (eller otur) kan du stöta på både elefanter, leoparder, tigrar, malaysiska solbjörnar och ormar.

Khao Yai
Flyg till Bangkok och besök Thailands äldsta och mest kända nationalpark, som också är den näst största. Khao Yai etablerades på 60-talet och ligger runt 20 mil från Bangkok. Hit reser man för att vandra på över 50 km långa vandringsleder, och beundra den unika växtligheten och imponerande vattenfall – som Haew Narok. Mer äventyrslystna kan pröva på forsränning.

Sam Roi Yot
Sam Roi Yot ligger 45 minuters bilresa från Hua Hin och var Thailands första kustnära nationalpark när den grundades 1996. Den är ett måste för fågelskådare, speciellt under perioden från november till maj. Här har över 300 olika fågelarter påträffats och många kommer flygande från Sibirien, Kina och norra Europa. Vill du inte bara vandra utan även sola och bada på vita stränder, så kan du göra det också – de är en del av parken.

Khao Sok
Nationalparken ligger i södra Thailand och har den äldsta evigt gröna (evergreen) regnskogen i världen. Flyg till Thailand och bege dig ut på jeepsafari eller vandra bland Khao Soks höga kalkstensberg, grottor och sjöar. Tips för ornitologer: parken är hem för sex olika arter av näshornsfåglar (hornbill)

Doi Inthanon

Här kan du vandra på landets högsta bergstopp och beundra fantastiska vattenfall. Nationalparken ligger i den norra delen av landet och man får räkna med lägre temperaturer än normalt i Thailand, så ta med dig jackan. För dig med gröna fingrar, kan det kanske vara intressant att Doi Inthanon dessutom har många olika arter av orkidéer, som växer vilt på sandiga sluttningar.