Res med mig genom livet

Jag minns……

Jag har varit på en härlig semester och när jag kommer hem, ser jag att Sven Tumba är död.

För många, många år sedan bodde jag i Lausanne i Schweiz och en dag såg jag i tidningen att svenska landslaget skulle komma på besök och naturligtvis satte jag mig tillsammans med en skolkamrat på tåget för att gå på matchen. Vi satt alldeles vid rinkside och när en av spelarna ( Honken Holmqvist) hörde att jag var svensk började vi prata och sedan när vi åt lunch på ett ställe kom hela svenska landslaget dit och efter det tillbringade vi några dagar tillsammans med grabbarna på deras lediga tid.

En kille som utmärkte sig var TUMBA, glad hela tiden och hade big show hela tiden. Han såg verkligen till att alla trivdes och livet lekte. När det sedan var match i Zürich fick  vi bijetter dit och satt vid rinkside.

När laget kom in på isen åkte samtliga rakt fram till oss och saluterade med höjda klubbor.

Så oskyldigt och vilken fest det var!

Jag har alla autografer någonstans och vet inte just nu var dom finns, men ska leta rätt på dom.

Det är ett av dom bästa minnen jag har och säger:

TACK Tumba, du gjorde ett djupt intryck på mig och nu har tiden gått och din tid är slut här hos oss.

Jag vet att det har blivit mycket roligare i himlen nu!

Vila i frid!