Res med mig genom livet

Dom gör det – i smyg

Billiga flygbiljetter är snart ett minne blott. Flygbolagen har sålt relativt billiga biljetter dom senaste åren, men nu höjs golvet lite i taget i smyg.  Det gäller för lågprisbolagen att kolla var smärtgränsen går för passagerarna och höja sina lägsta priser lite i taget och vips, utan att vi märker det, kommer vi att betala mer för resan. Bra att veta.

Swedbank höjer avgiften för  internetbanken med 20 kronor om året för sina kunder från årsskiftet. Inte av girighet, nejdå, men det går som tåget för bankerna och det kostar att ha den servicen. Vilken service? Kunderna för ju jobbet i stort sett själva. En höjning på 20 kronor för 4 miljoner kunder blir 80 miljoner sköna svenska kronor.

Inte av girighet, nejdå! Några bonusar behöver nog bli lite större och då får kunderna betala. Byta bank är en idé, men vad kostar det hos andra banker?