Res med mig genom livet

Promenad i regnskogen

Efter den långa flygresan till Nairobi och transport till hotellet, var det skönt att få röra på sig efter en god lunch. Det var regn i luften, så regnrockar och stövlar fanns på lodgen. Får jag presentera John? Han informerade om naturen och talade om  att vi skulle visa respekt för växter och djur. Han berättade och pekade på en växt, som vi absolut inte fick röra. Den var inte giftig, men hade taggar som gjorde mycket mer ont än brännässlor.  En av oss halkade och tog tag i just en sådan växt för att hålla balansen – det gjorde riktigt ont förstod jag. Ingen fara sa John och bröt av ett löv från ett träd,det ni ser på bilden, gned hennes hand med stjälken och efter någon minut var det onda borta. Vi hade två beväpnade vakter med oss om ett stort djur skulle komma alldeles för nära. En vakt gick först och en annan sist. Enligt order, gick vi på ett led. Mitt ute i ingenstans var det uppdukat med kaffe, te och en kaka. Det smakade underbart. Fortfarande på alerten om något skulle hända… Jag undrar vem som var mest nyfiken. Denna ganska sällsynta ”svart och vit silkesapa” eller vi? Se där. Bufflar nedanför balkongen vid vattenhålet. En genett vågade sig fram när det blev mörkt och det var dags för oss att sussa.

Mount Kenya, Afrikas näst högsta berg 5199 meter över havet, visar sig från sin allra bästa sida, vid sextiden på morgonen, när vi öppnar balkongdörren. Efter frukost åkte vi vidare till nya upplevelser.

Vill du hänga med från början? Enkelt. Klicka dig in på inlägg 1 HÄR!