Res med mig genom livet

Shoppa julklappar i Dubai…….

Shopping i Dubai

Gästinlägg  från sonen.

 

Tänkte skriva om något som faktiskt inte ligger mig varmt om hjärtat och det är shopping. Normalt sett så orkar jag som mest hasa mig runt i en affär i cirka 45 minuter innan kroppen börjar gny. Här lyckas jag stå ut i ett par timmar vilket är ett mycket gott betyg.

Gillar du att springa I affärer och shoppa och fika så är Dubai helt oslagbart. Listar nedan de shopping ställerna som jag kan rekommendera. Börjar med det minsta men mysigaste och avslutar med det största.

Självklart finns ett jätteakvarium i shoppingcentrat.

Generellt shopping I Dubai

Vilket ställe du än går till så är det fräscht och har en god lukt. Ofta av någon form av rökelse. Allting är iordningställt, iordningstädat och är näst intill dammfritt. Du kommer garanterat inte träffa på någon a-lagare eller känna lukten av mindre ljuvliga dofter. Känner du ett trängande behov så tveka inte att gå på muggen. Den städas flertalet gånger om dagen och på de flesta ställena så har varje wc en kille eller tjej som finns där inne och gör rent så fort något blir smutsigt.

Folk är generellt sett väldigt hjälpsamma utan att vara påträngande I shopping centrerna.

 

Madinat        http://www.jumeirah.com/hotels-and-resorts/destinations/dubai/madinat-jumeirah/

Vattenfall som är 2,5 våningar högt.

Madinatt är egentligen ett hotellområde som får dig att känna det som du kommit till Ali Babas rike. Allt är perfekt och skulle kunna vara taget ur en Disney film. Byggnaderna är uppbygda enligt gammal arabisk sed (som det känns) och den uppbyggda ån genom området som turisterna erbjuds åka båt på är i bästa skick. Här är ett bra ställe att shoppa suvernirer på. Allt från guld och olika prydnadsaker till svärd. Luktar starkt av rökelse när man går genom korridorerna på dess shopping del. Den största anledningen till att jag rekomenderar detta ställe har egentligen inget som helst med shopping att göra. De har även ett fantastiskt restaurangområde som måste upplevas. God mat, fantastiskt vy och med det 7 stjärniga hotellet (Burj Al Arab) I bakgrunden vilket reser sig ståtligt med sin höjd på över 300 meter. Det är stor mysfaktor att äta här dagtid men oslagbart ljuvligt att äta här kvällstid. Måste bara upplevas om ni kommer till Dubai.

Lite vila vid en konstgjord sjö

Ibn Batuta (http://www.ibnbattutamall.com/)

Shopping centret är uppbyggt kring en arabisk upptäcktsresande från början av 1300 talet och han hette självfallet Ibn Batuta. Som upptäcktsresande besökte han sex olika delar I världen. Persien, Indien, Kina, Tunisien, Egyptien och Andalusien. Shopping centret är indelat I de sex olika områderna och du kan inte ta miste på vilket område du befinner dig i. Och mitt i de olika områderna finns något utställningsföremål från detta området. I det kinesiska området finns en stor Djonk, i det Indiska en stor elefant med sin skötare osv. Shoppingcentret är endast en våning högt och är 1,3 km långt. Ganska mysigt att vandra runt I och bara se sig omkring och lära sig ett och annat om de olika områderna. Möjligheter till fika samt lunch finns självfallet också och även här mysigt uppbyggt utomhus i fin kinesisk miljö. Blir du bio sugen finns 21 stycken biosalonger att utforska.

Mall of the emirates (http://www.malloftheemirates.com/moe/Default.aspx)

Mall of the emirates är en fantastisk upplevelse. Här finns drygt 550 olika affärer med allt möjligt och 80 stycken resturanger och cafeer. Passar perfekt att gå runt en stund i affärerna för att sen ta en fika för att därefter fortsätta en stund till. Shoppingcentret är uppbygt som två korridorer som går parallelt med varande. Varje korridor är två våningar hög och är knappa 700 meter lång. Titt som tätt går det en tvärgata mellan korridorerna. Även om det är riktigt stort så är det enkelt att hitta. När du tröttnat på shoppingen så finns den världsberömda ski dubai som man kan fortsätta dagen i.

En inomhus skidbacke som är imponerande med tanke på att den är just inomhus. Du hyr skidor och kläder och sen är det bara till att bege sig upp i backen via sitt liften. Längst ned i backen kan man få en varm kopp choklad för att värma sig.

I Mall of the emirates finns även ett trevlig tivoli där barnen kan få ha en trevlig stund samt 14 biosallonger om man skulle bli uttråkad.

Dubai Mall http://www.thedubaimall.com/en

Ryktet säger att man byggde Mall of the emirates för att det skulle bli världens största shoppingcenter. När Mall of the emirates var färdigbyggt så var det inte världens största så då fattade man beslut om att bygga Dubai Mall.

Dubai Mall ligger vid foten av Burj Kalifa (världens högsta hus) vilket gör att manhttp://www.thedubaimall.com/en har två stycken sevärdigheter inom kort avstånd ifrån varandra.

Dubai Mall har över 1200 affärer i sin byggnad vilket gör att Dubai Mall är mer än dubbelt så stort som Mall of the emirates.

Man behöver inte anstränga sig i många sekunder föränn man är vilse inne i byggnaden. Som tur är har de riktigt bra kartor som sitter tätt uppsatta inne i byggnaden så man lär sig snabbt hur grundstrukturen är. Det är fyra våningar med affärer byggda som i en oval med tvärgator i mitten vilket gör att man får hålla tungan mitt i munnen för att inte hamna fel. Här finns även 21 biosalonger, en ishockey rink där man kan hyra skridskor, ett magiskt vattenfall högt som ett trevåningshus. Som om inte det skulle vara nog så har Dubai mall ett akvarium som är 51 meter långt, 20 meter brett och 11 meter högt och som rymmer 10.000.000 liter vatten och alla möjliga och omöjliga fiskar simmar omkring däri.

Dubai mall är löjligt stort och det är svårt att få en överblick under en dag. Men ganska mysigt att ha varit där och sett hur det ser ut. Känns som en sån där ”bocka av på listan” sak som man skall göra och uppleva.

 

Bredvid Dubai Mall och vid foten av Burj Khalifa finns något man absolut inte får missa. Dubai Fountains eller Dubais fontäner. En uppvisning av sällan skådat slag genomförs dagligen klockan 19 och 22. Skruva nu upp volymen, sätt er till rätta, klicka på länken nedan och upplev Dubais fontäner via youtube.

http://www.youtube.com/watch?v=w6-jgoqC4FQ

 

Avslutning

Är som sagt ingen shoppingmänniska men det kan vara riktigt mysigt att strosa omkring i dessa shoppingcenter. Framförallt för att det är så oändligt fräscht oavsett var du befinner dig. Har inte tagit med allt utan finns en del shoppingcenter som jag också skulle kunna

ta med men jag gillar dem inte lika mycket som de jag skrivit om ovan. Det finns Times Square samt Dubai gamla stad med gammal marknad med mycket guldhandel för den som är intresserad av det. Vill ni veta mer om just det så tag gärna kontakt med mig så löser jag det.

—————————————————————————————

Ni som funderar att åka till Dubai och köpa julklappar – Glöm inte att hårda paket står högst upp barnens önskelista!