Res med mig genom livet

Av med hatten för Sundin!

Efter 1.346 NHL-matcher avslutades en av Sveriges mest framgångsrika NHL-karriärer i september 2009. Av nästan 20 år i Nordamerika tillbringade han, 13 säsonger, i Toronto Maple Leafs och på lördag visar staden sin uppskattning genom att skicka upp Sundins tröja nummer 13 i taket på hemmaarenan Air Canada Centre.

Mats Sundin har alltid verkat vara en supertrevlig kille. Lugn och sansad, fast på isen har han gett allt. Nu  tackar han  Toronto och Sverige med att skänka 2 miljoner till forskning om människans första  2000 dagar i livet.

The Mats Sundin Award är  ett gemensamt forskningsprojekt vid Karolinska institutet (KI) i Solna och University of Toronto (U of T).

Snyggt jobbat  ”Sudden”!

Tack för alla glada stunder du har gett oss som gillar hockey!