Res med mig genom livet

Kräksjuka är inte roligt.

Det värsta jag vet är att ligga med kräksjuka.

Om det kommer i båda ändar samtidigt är det inte lätt att välja vad som ska hamna var. En spann är då bra som kompliment

Tack och lov är det länge sedan jag drabbades av calicivirus som orskakar vinterkräksjuka och nu har Sahlgrenska utvecklat en metod som spårar smittan snabbare och inom 2-3 dygn kan man spåra virus vid vattenburna magsjukeutbrott. Tidigare har det ofta tagit flera månader.

Spåra snabbare, det är bra för fler slipper drabbas, men jag vill veta innan om jag är på G att bli sjuk, eller varnas om jag håller på att ta i något som smittar eller håller på att äta något som inte är bra.

En utopi, jag vet, men visst skulle det vara bra om baketerierna lyste med ett speciellt ljus som varnade:

RÖR INTE HÄR eller ÄT INTE DETTA!