Res med mig genom livet

Mer pengar till Kungen?

Kungen äskar mer pengar av skattebetalarna och ökningen han önskar är  till 398 miljoner per år vilket innebär  ytterligar 12 miljoner på tre år.

Anledningen sägs vara Daniels intåg i familjen bl.a. och att ”nu är dom två”

Visst det blir säkert dyrare, men det finns en Madeleine som aldrig i  stort sett är i Sverige och därmed inte bör belasta skattebetalarna med en enda krona. Hennes representationskalender är helt tom, vilket man kan se på kungahuset.se.

Hur är det möjligt att uppbära apanage och inte ens komma hem till högtidligheter där kungafamiljen är representerad. Låt henne bo i USA om hon nu vill det och ha sitt eget privata liv utan en enda skattekrona!

Låt Madeleine betala sitt liv själv och låt Daniel förbruka dom pengarna. En omfördelning av apange alltså!

Alltså ett nollsummespel.

SvT  DN   HD  GP  SvD  SR  AB