Res med mig genom livet

Gamla Gamle Port

Nästan alla göteborgare har varit på Gamle Port och det är en instutition i stan. Restaurangen startade 1918 i en byggnad från 1856 och har funnits sedan dess.

När jag var barn, gick man dit på söndagsmiddag. Man tog på sig sina bästa kläder, möttes av en hovmästare som visade till bordet och naturligtvis var det vita dukar på bordet och någon som spelade soft musik medan man åt. Numera är restaurangen ett nöjespalats , men Porten ligger där den ligger.

I natt var det något som exploderade inne i restaurangen och smällen lär ha varit kraftig.

Jag hoppas att det var någon gasledning eller liknande som  orsakade explosionen och inte någon som medvetet förstörde Gamle Port.

Jag håller tummarna så att man kan sätta Gamle Port i dugligt skick igen.

Jag vill att Gamle Port ska leva kvar i stan!

DN   SvD  GP  GP