Res med mig genom livet

Kluven tunga?

Först går Jan Björklund (FP) ut och vill sänka ungdomslönerna med 25% och sedan kommer Annie Lööf (C) ut och vill sänka lika mycket för alla. Inkluderat henne själv hoppas jag. Politiskt självmord om man frågar mig.

Nu går Fredrik Reinfeldt (M) ut och säger:

I Sverige sänker vi inte löner, vi höjer dom! Bra, tack för den.

En liten djävul sitter på min axel och viskar i mitt öra:

Fredrik är mer slipad än dom andra två. Han vill inte  begå ett politiskt självmord!

Är sprickan i Alliansen så stor som den verkar vara eller talar Fredrik Reinfeldt med kluven tunga?

Förresten så är det arbetsmarknadens parter, arbetsgivarorganisationer och arbetstagarorganisationer som avtalar om löner, inte regering eller riksdag. Dom ska hålla sig utanför det dom inte har med att göra!

DN   SvT   AB