Res med mig genom livet

En solig Valborg

Valborgsmässoafton börjar med ett stort leende, strålande sol och blå himmel.

Alla förutsättningar finns för ett härligt varborgsfirande runt om i landet.

Här kommer Cortegen att köra genom stan. Ett gäng galna chalmerister har satt ihop en massa roligheter om året som gått och halva Göteborgs befolkning står utmed cortegevägen. Jag tillägger då att jag aldrig har sett spektaklet eller varit i stan när den hasar sig fram på lastbilar genom centrum.

Idag sjunger alla studentkörer värda namnet in våren runt om i Sverige och tänder eldar. Här i Göteborg har vi inte eldat på Valborg, utan påsken har varit vår stora eldaredag. Påskfyrar såg man överallt förr, men nu börjar vi ta efter övriga landet, tyvärr. Man ska vara rädd om traditioner.

Vädret bäddar idag för den tråkigaste av alla tråkiga sidor av Valborg. En massa ungdomar kommer att samlas i parker och grönområden för att fira att våren har kommit.  Den här dagen är det extra noga att föräldrarna verkligen vet var deras tonåringar är och med vem/vilka. Många, många tar idag sin allra första fylla och kommer att hamna hos polisen för tillnyktring eller ännu värre på sjukhus….

Och ja, kungen fyller visst år idag också. Grattis till honom och alla andra som fyller år idag!

Vink, vink från balkongen!

Jag önskar alla en fin valborg och alla ungdomar en fin kväll utan en massa fylla och bråk!

GP   GP

 DN  BT