Res med mig genom livet

Hur är det med arbetslinjen, Alliansen?

Färdtjänsten i nordvästra och östra Skåne ska kopplas via en beställningscentral i Senegal från och med 3 september. Datasäkerheten anses inte vara imponerande hög och beställarnas personuppgifter ska finnas där.

Inte nog med det – hur stor lokalkännedom finns om Skåne i Senegal och hur är det med språkkunnigheten i svenska?

Det är människor som är i beroendeställning som av olika anledningar har beviljats färdtjänst!

Dessutom har vi en regering som driver arbetslinjen. Enligt dom själva i alla fall.

Färdtjänsten är ingen privat näring och skulle förbjudas att lokaliseras till callcenter utomlands. Skånska arbetslösa  ungdomar som vill in på arbetsmarknaden skulle ta sådana jobb med uppsträckta händer.

Jag vet mycket väl att det är upphandling som gäller och entrepenören Samres har säkert lagt lägsta bud på jobbet. Jag vet också att man får det man betalar för. Det har vi i Göteborg sett med spårvagnarna vi köpt från Italien.

Fine, men jobben ska vara kvar i Sverige!

Alliansen – hur var det nu med arbetslinjen?

BT   HD   SvD   GP   DN