Res med mig genom livet

Norra Cypern 4.

Vi fortsätter att titta lite på hur det är på Norra Cypern.

Vi har dragit oss mot centrala Esentepe uppe i bergen och vi kunde inte bestämma oss för om det var en kyrka eller moské. Då kommer en man med en kaffekopp i handen och berättar att när turkarna tog över norra Cypern, gjorde man om alla kyrkor till moskéer. Vill ni titta inuti, så fixar jag det sa han. Han sa också: I’m the Queen of the village. Det kunde vi se, för det var pärlor och glitter på hans kläder. Hur som helst så fixade han in oss i moskén. Tre kvinnor som absolut inte var propert klädda för att komma in i en moské men det gick.

Visst kan man se att det har varit en kyrka härinne…

Utanför satt den här mannen och undrade nog hur det där gick till. Barnen brydde sig inte.

De hänger alltid två flaggor tillsammans. Den röda turkiska och den vita turk -cypriotiska.

Vi är ganska högt uppe i bergen.

Rätt så många bilar som trängs i det trånga utrymmet. 10 – 20 stycken sådär!

Hungern drev oss så småningom ner mot kusten. Jag tog tyvärr ingen bild på ”Byns drottning” och några dagar senare såg vi affischer med hans ansikte. Han var en stor stjärna på ön, med TV shower och annat. Vem kunde veta det?

Vi beställde Meze för två personer fast vi var fyra och det räckte och blev över.

Så otroligt gott! Missa inte chansen att äta Meze om ni får den.

Mätta och belåtna åkte vi hem till huset och slängde oss i poolen!

Missade du tidigare inlägg?

Dom finns  HÄR och HÄR  och HÄR

Huset vi bodde i HÄR