Res med mig genom livet

Där björkarna susa

Umeå, björkarnas stad, har alltid haft en dragning på mig, men det har aldrig blivit av att har vi åkt dit. För det första vet jag inte i vilken ordning de norrländska städerna ligger, men en snabb titt på kartan talar om för mig att Umeå ligger längst söderut av städerna som slutar på å. Lite sydost om Lycksele.

Intressant är att delar av staden ödelades av en brand 1888 och när man byggde upp den igen gjorde man breda ”brandgator” som kantades av björkar, som skulle hindra eld att sprida sig från hus till hus.

Jag skulle gärna vilja åka dit och jag har hittat en sida som både hjälper till att väja rätt hotell, ger tips och en länk där man kan läsa lite om stadens historia, vilket gillas.

Vad sidan heter?

Jo, klicka på länken och du kommer dit! hotellumea.net

Sidan är väl värd ett besök, även om man inte tänker åka till Umeå!

En annan sida som jag tycker borde vara bra även för folk som bor där hittar du här: Länk

Kommer du utifrån och ska boka hotell rekommenderar jag ett besök på Hotell Umeå, en sida att komma ihåg!