Res med mig genom livet

Ring ring……

Jag som är en teknisk idiot hinner inte med i svängarna när alla nyheter kommer ut på marknaden. När jag till slut  har lärt mig något, kommer barnen och säger: Den här gamla apparaten kan du inte ha, du måste köpa en ny!

En ny? Är ni inte riktigt kloka, den är ju bara tre år gammal! Då tittar dom på varandra och blickarna säger: Hon är hopplös, men ett frö är sått och det får gro ett tag innan en  tanke dyker upp att det kanske är dags i alla fall att förnya.

Min mamma som dog när jag var 16 år skulle se vad som har hänt i teknikens värld. Hon upplevde dom gamla telefonerna med lur och petmoj. Tänk om  jag kunde väcka upp henne och visa våra trådlösa telefoner. Undrar om det skulle gå att få henne att förstå utvecklingen och kanske våga att tala i den trådlösa. Tänk att föra ett samtal utan sladd! Det fanns inte på kartan för den tidens människor att det en gång skulle komma något sådant i varje hem.

En  modern dator skulle nog sätta alla hennes hjärnceller i brand – vilket bryskt uppvaknande!

Vi köpte en ny trådlös för en tid sedan,  till vår fasta telefoni och den har alla finesser, men det har redan kommit nya som har både touch och knappsystem plus en massa annat, så den är redan gammal!  Suck! Det är inte lätt att hänga med och ha det allra  senaste. Egentligen vill jag inte ha det, för det viktigaste är att allt fungerar som det ska.

Vad är nästa steg? Bildtelefon har vi redan. En liten telefon i ringen som dessutom är helt röstuppringd kanske. Jag har en känsla av att det bara är fantasin som kan sätta gränser.

Gamle Graham  Bell från Skottland kunde väl inte drömma om att telefonen skulle bli var mans egendom  och vara som små datorer. Datorer förresten, det skulle nog vara svårt för honom att ta till sig och förstå att dagens telefoner är en vidareutveckling av hans uppfinning.