Res med mig genom livet

Inte något cykelväder ännu.

Jag sitter och tittar ut genom köksfönstret och ska äta min frukost. Jag ser att  det ligger något vitt på marken som kallas snö  och nu är  vi många runt om i kära gamla Sverige  som längtar till våren.

När den kommer är det dags att se över cykeln  som står i carporten över vintern och samlar damm. Hmmm…. det gör inte jag. Käre maken får den uppgiften att fixa cykeln så den blir ren och fin.

Min cykel är av äldre modell och det är nog snart dags att skaffa en ny.

Jag tillhör dom som vill ha en stadscykel, med både handbroms och fotbroms. Om jag bara hade handbroms , skulle det inte dröja länge förrän jag bromsade så hårt att jag ramlade av och åkte i  backen. Vill inte det!

Förr när man skulle köpa en ny cykel, åkte man till närmaste cykelaffär och beställde en. Nu kikar jag först på nätet och kollar om det finns något som jag vill ha.

Utbudet är enormt, så det gäller att hitta rätt.

BMX– cyklar finns i parti och minut och dom är definitivt inget för mig, fast en BMX är ju drömmen för alla ungar förstås.

En annan sak som är viktig och det är att sätta en  cykelhjälm på huvudet – var annars?Jag köpte en efter att dottern frågade vilken färg jag hade på hjälmen…. Nu har jag en och den är blå.

Tack och lov så bor jag i en stad med massor av cykelvägar, så man slipper vara mitt i den tunga trafiken hela tiden.

Nu längtar jag ännu mer efter våren när jag kan sätta mig på sadeln (som ska vara mjuk) och bara dra iväg med matsäck någonstans, gärna nära havet och njuta av sol, värme, lukten av tång och vågskvalp mot klipporna!

Det är så härligt att svischa ner för en backe och känna vinddraget som blir av fartvinden!

Tycker inte ni det också?