Res med mig genom livet

Europa darrar

Det är val i Italien på söndag och gummigubben som alltid kommer igen hoppas på att bli vald ännu en gång. Silvio Berlusconi är med på fullt allvar och hoppas på Italienarnas röster.

Har inte Italien nog med problem utan att att Berlusconi ska hoppa upp som gubben i lådan.

Han lovar skattesänkningar och hoppas därmed vinna italienarnas hjärtan.

Om det skulle gå så illa att en gubbe på 77 år tar delar av rodret i landet söder om bergen (Alperna) hoppas jag verkligen inte att Italien får en enda krona från EU i stöd om Italien körs ännu mera i botten av en maktgalen gammal man.

Europa bävar!  Europa har det svårt nog som det är! Framtiden ser inte allt för ljus ut om inte kriserna kan lösas! Hög arbetslöshet och låg tillväxt är troligen framtiden för vår världsdel!

AB    SvD SR

I Sverige har men redan genomfört skattesänkningar med ökade klyftor som följd! De som har jobb drar ifrån. Faktum är att folk som står utanför arbete också behöver leva och överleva!

Hur många frivilligt arbetslösa eller sjuka finns det? Arbetsmarknaden skriker inte efter folk. Företagen drar ner istället så att allt fler blir arbetslösa och halkar efter!

Ökade klyftor i ett samhälle är förrädiskt, på så vis att dom som kliver längre och längre ner på stegen får allt större anledning att göra uppror. Tack och lov är svensken vanligtvis ett tåligt folk som hukar under sina bördor. DN