Res med mig genom livet

Februari – en rekordmånad

Massor av sjuka barn över hela Sverige i februari bidrog till att det blev Vab-rekord. Det sammanföll också med att vab-intyget har försvunnit och att kontrollerna är få. I sommar inga alls!

Med andra ord, är det nästan fritt fram för att ta sig några dagar på försäkringskassans bekostnad tillsammans (?) med barnen . Vab (Vård av  barn)   är en stor förmån för föräldrar som har sjuka barn. Tyvärr tror jag att det ibland missbrukas eftersom man mer och mer märker hur det egna ansvaret urholkas  – alla andra gör ju det – Det är inte alls säkert att alla andra gör det, utan det är ett sätt att ursäkta sig själv.

Lite mer  slumpvisa oanmälda  kontroller skulle inte skada. Om alla föräldrar fick det klart för sig, skulle vab-dagarna sjunka en hel del!

DN    SvD

#Blogg100 / #035