Res med mig genom livet

Ledare med fel signaler

Handbollshelgen i Bjärred som jag skrev om igår (här) är en fantastisk möjlighet för oss att följa barnbarnet och hans lag. Våra ledare i Kungälv HK och föräldraligan gör det inte sämre, men alla har det inte lika bra som vi, tyvärr!

Vi satt och tittade på en match mellan Trelleborgs HBKs A- pojkar och ett annat lag. Skönt att inte ha nerverna utanför, utan att bara sitta där och se andra grabbar i 16-17 årsåldern spela.

Två kvinnliga domare var på plan och dom skötte sig alldeles utmärkt. Helt plötsligt drog den ena domaren fram det röda kortet och utvisade en av ledarna i Trelleborgs HBK. Vi satt inte så till att vi hörde om det hade varit någon ordväxling, men supportrarna buade. Dom hade väl inte heller förstått varför ledaren blev utvisad och då vände sig domaren till dom som buade och frågade rakt ut: Det är alltså OK att han kallade mig för ”dj-la fi-ta?”

Det blev alldeles tyst på läktaren.

En ledare som inte kan ta ett domslut som går emot hans lag, utan ropar könsord åt domaren inför sitt pojklag, sänder ut helt fel signaler och har en värdegrund, som jag inte tror att hans klubb delar!

Tråkigt för laget att ha en förebild som kränker domaren och inte kan hantera en motgång.

Vi har följt barn och barnbarn länge i olika sporter och aldrig upplevt något liknande. Hoppas detta är ett undantag!