Res med mig genom livet

Bergochdalbana

Opinionsmätningarna duggar tätt och det är rena rama bergochdalbanan. Först så går det upp och sedan går det ner….. just nu går det rejält ner för Alliansen och Det nya ”arbetarpartiet” Moderaterna är i en utförsbacke som sluttar brant och kan sluta med ett magplask i valet 2014. Om valet skulle vara idag så blev det en ny regering och tillsammans skulle S+MP+V få över 50% av rösterna, medan KD skulle åka ur riksdagen.

Som läget är just nu, har jag full förståelse för att väljarna vänder Alliansen ryggen. Det är bara att titta på arbetslösheten, skolan, vård och omsorg och vinsterna i den heliga offentliga sektorn. Utförsäljning av våra gemensamma egendomar, som visserligen gav en engångssumma till staten, men som omöjliggjorde avkastningen av vinstrika företag. Vinster som går statens kassa förbi och som hamnar i mulitinationella företag.

Listan kan göras lång!

Långt är det också till nästa val, så man kan undra varför man gör så många mätningar!

Ingen vet hur det ser ut i september nästa år, men man kan ju hoppas!

AB   SR  SR  SvD