Res med mig genom livet

Maktskifte 2014?

Just nu tror väljarna på ett maktskifte vid valet 2014 och det är på tiden att Alliansen lämnar makten till den andra sidan.

Alliansen har misslyckats med nästan allt som dom gick till val på.

Arbetslösheten skulle sjunka och vara nästan noll bara ”di blåe” fick bestämma.  Vi vet allihop att det inte blev så.

En av Europas bästa skolor skulle vi få. Nu 7 år efteråt vet vi att den svenska skolan halkar efter mer och mer.

Vinster för privatföretagen i offentlig sektor är stora och många sköna skattekronor hamnar i skatteparadis. Jag vill att mina skattekronor ska komma till sjukvård, skola och äldrevård. Definitivt inte till paraplydrinkar som dricks av allt rikare riskkapitalister.

Alliansen har visserligen sett till att vi alla är helt friska efter ett antal månader då vi utförsäkras från Försäkringskassan. Vad bra att vi är så tidsbestämt friska.

Bidragssverige skulle försvinna. Visst, all ersättning har sänkts för arbetstagarna, men företagen har fått en hel del  skattelättnader. En form av bidrag enligt mig. Omvänd Robin Hood alltså.

Delar av våra gemensamma egendomar har sålts ut för en engångskostnad. Absolut och Apoteket bland annat! Inga inkomster längre från Absolut. De stora vinsterna där tar Pernod, ett multinationellt bolag, hand om.

Jobbavdraget som alla undersköterskor är lyriska över, enligt Reinfeldt, är inte så mycket som det ser ut. En del avgifter höjdes i samma veva.

Den som är mest glad över jobbavdraget är nog Herr Reinfeldt själv. Han tjänade en hel del på det.

Läge för maktskifte 2014, helst igår!

SvD  DN