Res med mig genom livet

Inte ett moln…

… så långt ögat kan se.

Det blir en helt underbar dag i Göteborg idag – om man gillar sol och en klarblå himmel förstås.

Enda nackdelen med det här vädret är att jag får ta en sväng med vattenkannan i kväll och ge växterna lite ”mat och dryck”.

Det är inte alltid så här i Göteborgsområdet!

Jag blir förvånad idag när jag läser tidningarna. När det kommer skyfall över ”min” stad, så ökar magsjukan. Först trodde jag att det var ett skämt, eller att folk inte ville gå till jobbet när regnet öser ner.

Jag får nog skämmas över dom tankarna, för när det kommer helt vatten uppifrån stiger halterna av magsjukevirus i Göta Älv som är vår vattentäkt och reningsverken fixar inte att ta bort viruset innan det når kranarna.

Jag har nog plåtmage, för jag har klarat mig, men det är ett elände för dom som blir liggande i magsjuka!

Någonting måste man kunna göra för att avlägsna viruset innan det hamnar i magarna på folk!

Skånskan   SR  DN   SvD