Res med mig genom livet

De sista sommardagarna är här.

Vi har haft ett strålande sommarväder trots att det har blivit mörkare på kvällarna och nu verkar det komma in både kyla, blåst och regn. Jag hoppas på ytterligare en vecka med kjol, sandaler och linne, men sedan får jag ta skeden i vacker hand och hämta fram höstkläderna.

Det är då som suget kommer – suget efter att förlänga sommaren eller bryta av vintern, eftersom jag är en typisk sommarmänniska.

Alla gamla resesajter dammas av och dom är många. Jag hittar nya varje år och kan sitta i timmar med att jämföra och drömma mig bort.

Kolla på Zoover.se där hittar du allt du behöver för att planera din resa. Boenden i alla former, biljetter och sist men inte minst: Du kan se vad andra tyckte och när du kommer hem kan du själv lämna ett omdöme där.

Första frågan är om jag vill åka till ett ställe som inte ligger alltför långt bort eller om jag vill till andra sidan jorden.

Kanarieöarna ligger ca 6 timmar bort, så man kan äta lunch hemma och middag på plats i värmen om man vill. Det gäller sedan att bestämma sig vilken ö man vill åka till. Svenskarna säger lite slarvigt: Jag ska åka till Kanarieöarna – jaha vilken ö? Det är stor skillnad mellan öarna därnere.

Det är länge sedan vi var på Gran Canaria, så det kan stå på tur om vi reser någonstans i vinter. Förr stannade vi i Las Palmas, men det var innan sydsidan var bebyggd.

Puerto Rico är huvudorten på sydsidan och vill man se sig om lite, finns det en fantastisk strandpromenad utmed Atlanten, som slutar i Amadores. Det är en utflykt som är helt gratis, ger motion och är vansinnigt vacker! Gör det om ni kommer dit!