Res med mig genom livet

Ut ur Geirangerfjorden

Ingenting är för evigt! Efter besök i Geiranger och uppe på Dalsnibba, skulle vi ta oss tillbaka ur fjorden

OBS! Klicka på bilderna för en bättre upplevelse

DSC_0588+

Vi fick en stund uppe på däck, innan det var dags att gå till hytten för en dusch och sedan bevaka avgången mot nya äventyr.

DSC_0589+

Det var fler kryssare som låg på redden längst inne i fjorden.

DSC_0594+

Egentligen skulle vi suttit i stora matsalen och ätit en trerätters, men vem vill missa den fantastiska naturen? Det var ganska tomt i matsalen när vi kastade loss.

DSC_0603+

Påväg genom trånga passager. Fartyget gjorde inte många knop och det tackar vi för. Vi hade tid att titta och ta några bilder. Stora vattenfall överallt, fast det var inte några enorma vattenmassor

DSC_0610+

De sju systrarna. Det mest kända vattenfallet, som egentligen är sju fall som dånar ner från bergväggen.

DSC_0611+

Mitt emot ligger friaren! Det berättas att han friade till en efter en av de sju systrarna, men fick alltid nej. Han tog till flaskan och därför ser Friaren ut som en flaska.

DSC_0614+

Det gäller att kunna ta kröken så fartyget kommer runt och vidare ur fjorden. Den här kaptenen var helt kompetent. Han skulle inte vinka åt någon.

DSC_0619+

Jag vet inte om ni kan se hur smalt det är. Det är så vackert att man nästan tappar andan!

DSC_0623+

Fjorden börjar vidga sig och det kändes i magen att vi hade hoppat över middagen, men en annan restaurang var öppen, så samtidigt som vi smörjde kråset, kunde vi titta på naturen utanför genom stora panoramafönster!

Följ med från början av kryssen!

Köpenhamn  Ålesund1   Bye, Bye Ålesund      Polcirkelceremoni   Nöjen ombord    Honningsvåg   Nordkap   Tromsö   Geiranger      Dalsnibba