Res med mig genom livet

Dubai som resmål

Jag har själv aldrig varit i Dubai, men jag har fått en del information av sonen som har varit där en massa gånger. Det verkar vara en sagovärld, som tagen ur  ”Tusen och en Natt”

Störst i världen verkar vara målet för  Mohammed bin Rashid Al Maktoum, som är Emiratets emir.

Tornet nedaifrån. Jämför med övriga byggnader

Burj Khalifa är i alla fall högst med sina 828 meter och 164 våningar, utsikten därifrån är helt otrolig.

Det är svårt att förstå hur man kan bygga så högt och att huset sedan står kvar. Jag antar att det svajar en del högst uppe på toppen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Höjden gör att skyskraporna ser ut som små dockhus! Det är svårt att förstå att det är riktigt höga hus därnere.

Jag är inte mycket för shopping, men det ena köpcentrat är större än det andra. Jag har lite svårt med den inre GPS:en så jag hade nog gått vilse i ett sånt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Här är insidan på Mall of the Emirates, Man får bara en liten glimt av allt som finns där. Direkt i anslutning till det här köpcentret ligger Sheraton i Dubai och tröttnar man på detta, så kan man åka till världens största ……..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

….som var Dubai Mall. Nu finns det säkert något ännu större.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Det går inte att bara bygga utan att turister och andra kommer hit och sätter sprätt på pengarna. Massor av hotell behövs och det mest kända är väl Burj al Arab, men då måste man ha en tjock plånbok, med massor av dollar och annan valuta.

Hela landet verkar vara en fejkad värld som ligger mitt ute i öknen. Det andas lite storhetsvansinne, men det skulle vara roligt att komma dit någon gång och se med egna ögon hur det ser ut i verkligheten!

Det bästa är att det är varmt och skönt på vintern när kylan håller oss i ett järngrepp här hemma.

(samtliga bilder har jag fått av min son)