Res med mig genom livet

Håll tyst annars!

Ryanair hotar att stämma sina piloter som har yttrat sig om sina arbetsförhållanden på en sajt.

” Eftersom företaget bedriver ett tyranniskt skräckvälde där man skrämmer sina anställda till tystnad och inte tillåter de normala kanalerna att kunna just kanalisera sina synpunkter.” SvD

” Det var ett sätt att uttrycka frustration och oro. Vi skrev om arbetssituationen, dålig behandling av personal, rädsla för ledningen, om tuffa flygtider där man inte har koll på sitt arbetsuppdrag. Visst ibland var vi upprörda och arga och sa saker utan att tänka klart. Vi behöver ett forum då vi inte har en facklig kommunikation med vår ledning, säger en pilot, som vill vara anonym, till Sveriges radio.

Jag begriper inte hur Ryanair  får folk som vill jobba där om allt stämmer som framgår av olika artiklar och annat , när företaget vägrar att samarbeta med de fackliga organisationerna, utan går sin egen väg helt och hållet.

Det är en självklarhet att man inte går till torgs med att ”skjuta från höften” mot sin arbetsgivare, men vad är alternativet för de anställda om man inte har någon annanstans att vända sig??

Hur Ryanair kan sjunka så lågt att man stämmer sin missnöjda personal är också något att fundera över!

Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Det finns inte på kartan att jag skulle flyga med Ryanair, som behandlar sin personal sämre än djur! Billigt – kanske, men hur är det med säkerheten?

DN