Res med mig genom livet

Ett plan lyfte från Hongkong

Hongkong  är en särskild administrativ region i södra Kina, söder om provinsen Guangdong. Hongkong har en marknadsekonomi som är uppbyggd kring internationell handel och är idag ett av världens ledande finansiella centra.

Hongkong har idag lite över 7 miljoner invånare.

Hongkong var en brittisk besittning från 1842 till 1997 och är idag tillsammans med Macao en av två särskilda administrativa regioner i Kina. Under policyn ”Ett land, två system” har Hongkong tillåtits behålla sitt eget ekonomiska och politiska system, därför kan man inte säga att Hongkong tillhör ”det riktiga Kina”. Återföreningen med Kina har fungerat bra, även om vissa spänningar råder beträffande hur mycket av ett demokratiskt system som ska råda i Hongkong.

Jag minns all oro som var när Hongkong skulle lämnas tillbaka till Kina.

Hongkongs flygplats:

hong-kong-airport-by-andres-vallve

Bilden har jag lånat på nätet och är tagen av Andres Vallve!

Det är otroligt vad läcker den är.

P1040961+

Ett plan lyfter från flygplatsön.

P1040963+

Diset låg som en matta över HongKong

P1040964+

Högre och högre……

P1040965+

Massor av båtar på redden!

P1040966+

Mot nästa destination…

P1040974+

Planet flyger in i natten och solens sista strålar träffar flygplanskroppen.