Res med mig genom livet

Bangkok Hospital, Rayong

Vid ett besök på ett av de lyxigare områden strax utanför Ban Phe brast en planka under en god vän, som ramlade ner i hålet som blev med ena benet.  Hon skadade armen och vi alla trodde att den var bruten. En oerhörd smärta och en förlamad arm gjorde at vi åkte till sjukhuset i Rayong.

Två sköterskor stod på pass utanför sjukhuset, frågade vad som var fel och en rullstol kördes fram.  När vi kom in i sjukhuset kom två nya sköterskor för att hjälpa nästa som kom in. Vi anmälde i kassan och fick vänta ca 2 minuter, så kom någon från akutavdelningen och körde rullstolen in till en säng.  Samtidigt tar en sköterska vid och ställer en del frågor och tar blodtrycket.

Läkaren som kom in ett ögonblick senare ryckte (försiktigt) i armen och det var ingen lek för patienten! Röntgen skulle göras och på ett kick kom det två vaktmästare som körde genom några korridorer till röntgen där fem sköterskor väntade.

Efter ca 10 minuter var det klart och när vi kom till avdelningen, satt läkaren redan och granskade röntgenbilderna i sin dator!

Tack och lov så var inget brutet. Mjukdelarna hade fått en rejäl smäll och smärtan kommer att hålla i sig en vecka eller mer.

En mitella sattes på och hela proceduren var klar.

Ett telefonsamtal till försäkringsbolaget som okayade och vi kunde åka tillbaka igen.

1654353_10152362785174523_1453868428_n

Bilden lånad från patientens sida på FB!

På  väg hem…..

P1050036Golfbilar kör fram och tillbaka till och från parkeringsplatsen med patienter och besökare.