Res med mig genom livet

Fototriss: Hopp

Veckans tema som är HOPP gav mig lite huvudbry, men jag har aldrig sett så mycket HOPP  och HOPPlöshet som i Sydafrika. Det är högaktuellt nu eftersom den enande ikonen Nelson Mandela har dött och lämnat många frågetecken efter sig. Jag  HOPPas verkligen att det inte blir alldeles för svårt för Regnbågsnationen att gå vidare mot framtiden.

P1070216+

Den första bilden kommer från Robben Island utanför Kapstaden (där Nelson Mandela satt fängslad) där bussarna vi fick åka i andades hopp. ”Resan är aldrig lång när frihet är destinationen!”

P1070279+

Dessa unga grabbar som bor i en kåkstad och förhoppningsvis har dom inte förlorat sitt hopp om en bättre framtid.

P1070313+

Den här kvinnan har skaffat sig en framtid i kåkstaden. När apartheiden var slut fick dessa människor äntligen äga den bostad dom bodde i. Hennes man var en av fångarna på Robben Island och tillsammans har dom startat en restaurang i sin bostad, som numera är deras. Maten var utsökt. Jag lovar! Hon hade ett stort hopp inför framtiden.

Detta är min triss den här veckan.

Lyssna till: Give me hope Jo’anna

[embedplusvideo height=”400″ width=”550″ editlink=”http://bit.ly/1h29q4N” standard=”http://www.youtube.com/v/MpMgzWBpu2o?fs=1″ vars=”ytid=MpMgzWBpu2o&width=550&height=400&start=&stop=&rs=w&hd=0&autoplay=0&react=1&chapters=&notes=” id=”ep8052″ /]

 

Fler trissar på temat hopp hittar du HÄR.