Res med mig genom livet

Vår i Göteborg

Dagarna och kvällarna blir längre och längre till glädje för oss nordbor. Vi vaknar ur våra iden och börjar se oss omkring.  Det är dags att börja planera aktiviteter  och utflykter.  En weekend på något trevligt ställe kanske?

Göteborg har mycket att erbjuda och det finns något för alla, inte bara Liseberg som många verkar tro.

När ni har checkat in på hotellet exempelvis på Sparhotel.se, som har gångavstånd till det mesta  är det dags att ge sig ut på stan.

P1020270

Ställ er högt upp på Götaplatsen och titta ner över Göteborg. Bry er inte om att Poseidon visar baken för er. Ni ser Göteborgs paradgata och sträcker ni lite på halsen ser ni ända ner till Lilla Bommens gästhamn där massor av läckra båtar brukar ligga.

Det är hur enkelt som helst att sakta strosa ner dit och gå utefter kajkanten till Göteborgs Maritima Centrum, ett eldorado för både stor och liten.

P1040866

 

Halvvägs ner till Lilla Bommen hamnar man i Brunnsparken, där man kan stanna lite och se Gustav Adolfs Torg där kommunfullmäktige har sina möten på Börsen. Hamnkanalen ligger där och rinner ut alldeles bredvid Casino Cosmopol. Stan är full av vatten, precis som någon har sjungit om en något större stad än Göteborg, men det gäller här också.

DSC_0852+

När man äntligen är framme vid Lilla Bommens gästhamn, så ser man Skolskeppet Viking som ständigt ligger vid kaj och som numera har en däcksrestaurang på sommartid bland annat. Den höga byggnaden, Skanskaskrapan, kallas i folkmun för läppstiftet. Det är Göta Älv ni ser och det går ständigt lastbåtar förbi som ska upp till Vänerhamnar med last.

 

Ett tips: Använd spårvagnarna som hopp on hopp off. Ni kan åka till Saltholmen, gå ombord på en skärgårdsbåt och åka ut till en av öarna i Göteborgs skärgård, till samma pris som en vanlig resa i stan. Det finns otroligt mycket att upptäcka, det är upp till er hur mycket och vad ni vill göra!

DSC_0950+

PÅ väg med en av båtarna till den lilla vackra ön Donsö.

OBS! Alla bilderna är klickbara!