Res med mig genom livet

Slit och släp

Vem är det som lägger en massa skräp i vårt förråd varje år? Likadant är det  i lådor och skåp.

Trädgården ska vi inte prata om. Mossa, ogräs och klippta grenar bl.a

Det är likadant varje vår. Det som göms i snö kommer upp i tö heter det, men vi har ingen snö i förrådet eller i skåpen och lådorna.

Man får kavla upp ärmarna, spotta i nävarna och köra igång.  Ibland har vi hyrt släpkärra och det har hänt att sopstationen har stängt just den dagen vi kommer.

Då är det lätt att hålla sig för skratt, jag lovar!

Ryggar som värker, muskler som knyter sig  och en och annan muskel man inte visste fanns, blir resultatet av allt slit!

Bor man i en samfällighet t.ex  kan man gå ihop, lyfta på luren och beställa en container, där man kan slänga allt skräp.  Man kan koppla av i närmsta solstol, när man har slängt det man vill bli av med  och bara titta på när ”skiten” hämtas på den tid man själv vill.

Jag blev tipsad om Junkbusters  (efter vi hade slitit halvt ihjäl oss) så nästa år blir det fler timmar att bara vara. Andra sköter allt jobb åt oss,så det är bara att koppla av och njuta av att andra arbetar!

Det gäller att vi grannar kommer överens om när vi vill hyra containern så sköter det sig nästan själv och det blir dessutom billigare och miljövänligare än att var och en åker till tippen med var sin släpkärra!